laura

Over de Afdeling Kunsteducatie

Welkom op de Afdeling Kunsteducatie van het werk van Laura Bolscher. Een afdeling die is opgericht met als doel de effectiviteit en de leerervaring van Bolscher’s werk voorop te stellen. Het lesmateriaal is daarom te gebruiken in ruil voor je mening. Om meer te weten te komen over Bolscher’s werk volg je hieronder de audiotour of ga je direct naar haar website.

Wekelijks zal lesmateriaal worden ontwikkeld en hieronder worden toegevoegd. Download het lesmateriaal en mail al je resultaten en feedback naar: afdelingkunsteducatie@laurabolscher.com

Lesmateriaal: Analyse van de Kijker

Gebruik dit werkschrift om je bewust te worden van alle toeschouwers buiten het museum: in het dagelijks leven, de wereld om je heen.
 

Het werkschrift is geschikt voor alle kinderen van 12 tot 92 jaar oud.

Klik op de buttons hieronder en ga zelf aan de slag of bekijk de resulaten.

Lesmateriaal: de Audiotour

Ga mee op reis door het werk van Laura Bolscher en leer van alles over haar werk en haar als persoon. Toch is deze tour niet volledig. Kan jij ontdekken welke informatie er ontbreekt? Stuur je antwoord naar afdelingkunsteducatie@laurabolscher.com en maak kans op een tour in real life. 

De audiotour is geschikt voor alle kinderen van 12 tot 92 jaar oud.

Om de tour te doorlopen speel je steeds het audiofragment af en klik je vervolgens op de afbeelding.

# 1

Start Audiotour – Over Laura Bolscher

# 3

Vervolg Audiotour – Over Rond De Tafel Gesprekken 

Lesmateriaal: Vormtaal

Het rondje, het vierkant en de driehoek zijn van groot belang in Bolscher’s werk. Ze gebruikt ze in haar beeldend werk en transformeert de basisvormen tot letters. Zo creëert Bolscher met de vormen haar eigen ‘vorm’ taal. Bekijk hieronder maar eens goed haar naam: 

Zie jij hoe de driehoek lijkt op een A en de E op een vierkant? Kan jij nog meer letters vormen met de basisvormen? Help jij mee om haar vormtaal verder te ontwikkelen?

Het alfabet is geschikt voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar oud.

Klik op de button hiernaast om het lesmateriaal te downloaden of resultaten van anderen te bekijken.
 

Leer je met mij mee?

Wat heb jij hier vandaag geleerd? En, wat kan ik van jou leren? Noteer hieronder jou leerervaring, bevindingen en kritische feedback.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *